Novasalut-Fisioterapia-_-Mireia-Redondo_2La teràpia miofascial consisteix al tractament manual de les dolències que afecten l’arapell locomotor com a conseqüència de diferents classes de traumatismes (fractures, esquinços, girons, colps… que limiten el moviment i produeixen dolor). També ajuda a recuperar afeccions relacionades amb el reuma o l’artitris, que afecten el funcionament de la columna vertebral, els genolls, els muscles i unes altres articulacions del cos.

En el procés del tractament, el fisioterapeuta utilitza estiraments suaus, presions sostingudes i una posició especial amb l’objectiu d’aconseguir canvis en el moviment mecànic del cos i d’esta forma alleugerir el dolor i també recuperar la funció corporal alterada.

Les dolències més habituals tractades amb tècniques miofascials són: lumbàlgies, cervicàlgies, dorsàlgies, muscles dolorosos, maldecaps, síndrome de la fatiga crònica, problemes menstruals, colze de tenista, seqüeles de la fuetada cervical, síndrome del túnel del carpo, escoliosi. Així mateix, també és un tractament complementari per a la fibriomiàlgia.